Wat hebben deze auto’s met elkaar gemeen?

Fiat Abarth 695, Jeep Grand Cherokee SRT8, Ferrari Laferrari en een Pagani Huayra. Wat hebben deze auto’s met elkaar gemeen? Niet alleen de snelheid… ze worden standaard geleverd met de remmen van Brembo.

 

Brembo biedt remschijven en remblokken die zich onderscheiden door uitstekende prestaties, hoge betrouwbaarheid, een lange levensduur en rijcomfort in alle omstandigheden.

Heeft uw auto lange tijd stilgestaan? Dan is de kans groot dat uw remmen vast komen te zitten. Of heeft uw auto deze zomer een lange rit achter de rug? Dan heeft het remsysteem veel te verduren gehad. Maak nu een afspraak om uw remsysteem te laten checken.

 

Maak een afspraak! >

 

Waarom is een goed werkend remsysteem belangrijk?

Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden u aan om uw remmen met enige regelmaat te laten controleren.

 

Welke soorten remschijven zijn er?

Er zijn twee soorten remschijven; de normale massieve schijven en de geventileerde dubbele remschijven die beter kunnen koelen. Tot een aantal jaar terug werden de geventileerde remschijven voornamelijk gebruikt bij zwaardere en sportievere auto’s. Tegenwoordig worden kleine auto’s ook steeds vaker uitgerust met deze variant.

 

Wanneer moet u remschijven en/of remblokken laten vervangen?

Slijtage komt voor bij zowel massieve- als geventileerde schijven. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de schijven hobbelig en slijten de remblokken daar op in. Uw auto heeft een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra uw remblokken versleten zijn. Een piepend geluid bij het remmen kan ook een signaal zijn om uw remmen te laten controleren. Net als wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen of het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen.

 Als uw auto minder goed remt wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven.

 

Advies: Nieuwe remschijven? Nieuwe remblokken!

Wanneer de conditie van uw remschijven te slecht is, moet u ze laten vervangen. Remschijven worden altijd zowel links als rechts vervangen. Voor optimale werking van de remmen monteren wij tegelijk nieuwe remblokken. In sommige gevallen is ook de slijtage-indicator aan vervanging toe.

 

 Brembo remmen

 

Wat zijn de kosten voor het vervangen van remschijven?

AutoFirst werkt met A-kwaliteit onderdelen, zoals Brembo en Bosch. Wij maken vooraf een transparante prijsopgave voor het vervangen van de remschijven. Mocht onze monteur tijdens de reparatie op andere gebreken stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op. Pas na uw toestemming voeren wij extra reparaties uit. Klik hier om direct een offerte voor de remblokken of remblokken met remschijven op te vragen.

 

Garantie.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, daarom is AutoFirst aangesloten bij de BOVAG en RDW-erkend. Wij garanderen value for money en geven bovendien drie maanden garantie op alle reparaties, inclusief werkplaatstarief en onderdelen. Snel een afspraak en snel weer onderweg!

Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer
Bovag garantie

APK keuring

U kunt bij ons terecht voor de APK van uw auto, bedrijfswagen en Camper.

Lees meer